במהלך השנים, אנחנו יכולים לראות שינוי מקיף בנושא של זכויות עובדים בכלל וזכויות נשים עובדות בפרט. השינויים נובעים מסיבות תרבותיות, חברתיות, כלכליות ואחרות. מאחר וכיום יותר ויותר נשים יוצאות לעבוד והדבר נתפס הרבה יותר טבעי מאשר בעבר, ומאחר וכיום יש לנשים הרבה יותר כוח פוליטי, אז כל הנושא של זכויות נשים עובדים הוא הרבה יותר משמעותי ותופס הרבה יותר בולטות מאשר נתפס בעבר.
כאשר מדברים על זכויות נשים עובדות, אי אפשר שלא לדבר על זכויות נשים בהריון. מאחר ומדובר על תקופה של תשע חודשים בערך (יש לקזז את השבועות הראשונים שהאישה עדיין איננה יודעת שהיא בהריון), הרי שמדובר על תקופת זמן מאוד משפיעה, הן עבורה והן עבור העסק. כמו כן, צריך לקחת בחשבון שאחרי ההיריון, מגיעה הלידה ואז צריך לחשוב כיצד לנהוג בתקופה זו, לפחות בחודשים הראשונים.
לפני שנציג כמה זכויות עיקריות שיש לנשים בהריון במקום עבודתן, צריך לומר כמה דברים. ראשית, עם השנים כל הנושא של זכויות נשים בהריון רק מתרחב, לא רק בגלל כוחן של הנשים, השפעתן ועצם העובדה שיש יותר נשים עובדות, אלא בגלל רצון של המדינה ושל המעסיקים לייצר מצב בו נשים ירצו לצאת לעבוד ולא תיפגע היכולת שלהן להיכנס להריון.
שנית, צריך לזכור, היום יותר נשים שנמצאות בהריון מעוניינות להמשיך לעבוד בתקופה זו, הן אינן מעוניינות לוותר על מקום עבודתן. לכן יש ללכת לקראתן ולהעניק להן זכויות, על מנת שלא יצטרכו לוותר על כך. מה עוד, וזה חשוב, שבסופו של דבר זה תורם גם למשק, גם למעסיקים, הרי אם לא יוענקו זכויות אלו, נשים רבות לא יצאו לעבודה והנזק יהיה עצום.
אלו זכויות יש לנשים עובדות בעת הריון?
הזכות הבולטת היא, אסור לפטר נשים שנמצאות בתקופת הריון במידה והמעסיק כמובן יודע שהאישה היא בהריון. על מנת למנוע מצב שהמעסיק יבחר לפטר אישה בהריון בשביל לגייס אישה שאיננה בהריון, ובכך למעשה הוא יכול לוותר על מתן זכויות לעובדות, אסור עליו לפטר עובדות בהריון, אלא באישור מיוחד של משרד העבודה, אם הוא מוכיח שיש סיבה לגיטימית לפטר אותה. על פי החוק, אסור גם לפטר נשים שעוברות טיפולי פוריות במשך תקופה מסוימת (שנתיים), וכן אסור לפטר עובדת אחרי לידה או אחרי חופשת לידה, במשך תקופה מסוימת.
במהלך ההיריון, יש לאפשר לאישה לבצע את כל הבדיקות הנדרשות במסגרת ימי מחלה, כך שהיא לא מאבדת את ימי החופשה שלה, כמו כן יש להעניק לה גמלה במקרה של שמירת הריון ואם היא לא זכאית לכך היא תקבל דמי מחלה מהמעסיק, כמובן שאסור לפטר אותה בזמן שהיא נמצאת בשמירת הריון.
נקודה אחרונה שחשוב להדגיש, אסור לאפלות נשים שנמצאות בהריון, בשום צורה שהיא.